Welkom bij D'RAN op 17 en 18 mei 2019 in Enschede (gratis toegankelijk)

WoON Twente bij D’RAN Festival vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei 2019 Roombeek, Enschede

mei 2019

WoON Twente doet actief mee met D'RAN. Onze bijdrage heet ‘Duurzaam Wonen & Samen Leven’.

De corporaties WBO, De Woonplaats en Domijn hebben een actieve rol op dit kennisfestival, waar Durf, Dialoog en Democratie voorop staan.

Het programma is samen vormgegeven met veel partners (zorg, bouw, onderwijs, waterschap etc).


Hierbij een uitnodiging voor het D’RAN-festival voor vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei in Enschede!

Met wie? In 2017 deden we al mee vanuit WoON Twente aan D’RAN met een presentatie over de Twentse woningmarkt. Komend weekend doen we weer mee en maken we het thema breder zoals (Betaalbaar) wonen, duurzaamheid, (verbouw& nieuwbouw) en sociale duurzaamheid (o.a. het meer naar elkaar omzien, elkaar helpen in buurt of wijk). Dit ook samen met partners zoals De Posten, Pioneering, Waterschap Vechtstromen, Ter Steege, Duurzaam Thuis Twente, Reimarkt, Som=, Huurdersorganisaties en vele anderen.

Kortom: Voeding voor én vanuit thema’s Duurzaamheid, Wonen en het Sociaal Domein in een mooie combinatie. We gaan in gesprek met bezoekers, jong en oud.
Met een interactief programma dat we samen met een aantal partners hebben opgezet!

Welkom dus op D’RAN! Vrijdag 17 mei tussen 12.15 en 13.30 uur is de officiële opening (daarvoor én daarna is er volop een programma met vele spelers uit Twente, WoON start die dag al om 9.30 uur met een interessant programma. Neem gerust partners en/of kinderen mee.

Wat is het? D’RAN is de plek waar je de ander ontmoet om samen over de belangrijke dingen van het leven te praten.

Waar? Enschede, Roombeek. Bij de Museumfabriek en (festival)terrein eromheen (Voorheen TwentseWelle).

Wanneer? Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019. Tussen 9.30 en 17.00 uur

Waarom D’RAN? Omdat de democratie van ons allemaal is. Samen maken we ons land. Of het nou bij de verkiezingen is of in je eigen wijk, dorp of straat. Democratie is te belangrijk om alleen aan politici over te laten. Democratie moet je doen, en democratie moet je vieren. Kom op, doe mee, D’RAN!

Waar komt het vandaan? D’RAN is de tweede in een lange reeks van jaarlijkse festivals die de Stichting Twentement zal organiseren, geïnspireerd op het Folkemødet op het Deense eiland Bornholm. Het Folkemødet heeft zich de afgelopen zeven jaar bewezen als belangrijke inspiratiebron voor de Deense lokale en nationale politiek. Nu in eigen regio en land via de festivalformule om een vergelijkbare boost aan onze democratie te geven. In Twente is in 2017 gestart met een nationaal fenomeen.

Voor wie is D’RAN? Voor iedereen. Iedereen is welkom en daarom is D’RAN dan ook gratis voor alle bezoekers.

Wij zien u graag op Roombeek komend weekend!

Meer is ook te lezen op www.dranfestival.nl. In totaal ruim (gratis) 200 werkateliers, sprekers, debatten, ontspanning én wetenswaardigheden in twee dagen festival. Durf, dialoog en democratie!

Graag tot dan!

Met hartelijke groet,
namens de organisatoren,

John Lammers (Domijn), Rutger Vrielink (Pioneering) en Janine Verhoef (WoON Twente) en de trekkers op de genoemde thema’s bij WoON Twente, Harry Rupert/Ineke Buursink