Wilma van Ingen nieuwe voorzitter WoON Twente

Wilma van Ingen nieuwe voorzitter WoON Twente

November 2020

De vereniging WoON Twente heeft op 25 november 2020 een nieuwe voorzitter benoemd vanwege het vertrek van Dick Mol (WBO Wonen). We maken, met trots, bekend dat dit Wilma van Ingen is (directeur-bestuurder Domijn).


Wilma van Ingen: "Het is een eer dat ik mij de komende jaren, naast mijn werk bij Domijn, mag inzetten voor WoON Twente. Verbinding en samenwerking in de regio zijn altijd al speerpunten geweest in mijn werk. Vooral op onze regionale woningmarkt is het ontzettend belangrijk dat we als corporaties slim samenwerken, ook met partners als gemeenten, zorginstellingen en bouwondernemingen. Elke woning moet immers raak zijn voor onze huurders en woningzoekenden’’.


Uitdagingen in de woningmarkt

De uitdaging om met alle leden van WoON Twente bij te dragen aan een goede regionale woningmarkt past bij haar. Corporaties staan immers voor grote uitdagingen: de groep met huurders die een zetje in de rug nodig heeft groeit, we hebben te maken met regio´s met bevolkingsgroei én krimp in Twente, vanuit de overheid volgt de ene wet de ander in rap tempo op, de regeldruk in het werk neemt toe en voor duurzaamheid liggen er ambitieuze doelstellingen die grote investeringen vragen. De combinatie van maatschappelijke relevantie en tegelijkertijd het samenwerken aan deze actuele vraagstukken op de woningmarkt, spreekt haar aan.

Die mix heeft ze in haar werk altijd gezocht. Van Ingen maakte carrière bij KPN en werd daar algemeen directeur. Ze stapte over naar de Kamer van Koophandel Oost-Nederland en was daar onder andere nauw betrokken bij de afwikkeling van de nasleep van de vuurwerkramp voor ondernemers in Enschede twintig jaar geleden. Ook gaf ze als niet-jurist leiding aan Nysingh Advocaten en Notarissen, een groot advocatenkantoor in de regio, en is ze toezichthouder bij enkele maatschappelijke organisaties.

De komende jaren werkt WoON samen met (maatschappelijke) partners aan belangrijke thema’s zoals voldoende betaalbare woningen in prettige wijken en buurten, klantinvloed op vele fronten, leefbaarheid, duurzaamheid én wonen & zorg.

Neem ook een kijkje op onze bestuurspagina